top of page
Weddings
Retraite. Dagretraite. Schilderatelier. Christelijke retraite. Retraiteweek. Christelijke meditatie. Atelier 'De Oude Smederij'. Caroline van de Vate. Coaching.

Retraite schilderdagen in

 Atelier 'De Oude Smederij'

--Rust door creativiteit--

Laat je verwennen

door de rust

de bezinning vanuit de Bijbel,

het lekkere taartje en heerlijke lunch.

Verwen jezelf

door een hele dag

heerlijk te gaan schilderen.

Locatie

De Retraite-schilderdagen worden gegeven in het knusse atelier van kunstschilder & coach Caroline van de Vate.

Een oude smederij naast het huis van Caroline is verbouwd tot haar atelier, waarbij de oude elementen bewaard zijn gebleven. Zo staan de oude werkbanken nog tegen de muur en is de vuurplaats van de smid nog aanwezig. Bij koud weer wordt hier een heerlijk vuurtje op gestookt. Atelier ‘De Oude Smederij’  ligt achter de RK-kerk in Vaassen en kijkt uit over een weiland waar je geiten en schapen kunt zien grazen,  af en toe huppelt er een konijntje over het gras.

In ‘De Oude Smederij’ staat voor ieder een ezel en tafeltje klaar, zijn er allerlei kleuren verf tot je beschikking evenals een goed RoyalTalens doek, penselen, paletmessen en andere benodigdheden.

Locatie

Programma

Het is een echte verwendag voor jou! Daarom beginnen we om 10.00 uur met een lekker bakje koffie of thee en een stukje homemade taart.

Na de kennismaking zullen we een moment nemen van rust en ontspanning, waarna je kan luisteren naar woorden uit de Bijbel en muziek. Er wordt niets van je verwacht, ontspan en ervaar. Vervolgens gaan we aan de hand van kleine schrijfopdrachten van Woord naar Beeld.

 

In de loop van de ochtend pak je de verf en penselen erbij. Ga gewoon aan de gang. Schilderervaring is niet van belang. De lat ligt niet hoog. Het doel is ontspanning, tot rust komen. Het uitgangspunt is die rust te ervaren door middel van creativiteit, met het besef dat God alleen de echte innerlijke rust en vrede kan geven die een mens nodig heeft.

 

Tussen de middag verzorgen Caroline en Henk-Jan aan de kloostertafel een heerlijke lunch met verse soep, eigengebakken brood en verse salade.

Na de lunch zullen we opnieuw een moment nemen van rust en bezinning, waarna jullie verder gaan met je schilderwerk.

De hele dag (behalve tijdens de voorbereiding voor de lunch) is Caroline er om je te begeleiden in je schilderwerk.

 

Om 15.30 uur ronden we het schilderwerk af en wordt er op geruimd.

Om 15.45 uur nemen we nog even de tijd voor een nabespreking.

Rond 16.00 uur is het einde van het programma.

Christelijke retraite. Retraitedag. Christelijke meditatie. AtelierDe Oude Smederij. Vaassen. Verwendag. Welness in Vaassen. Bijbel. Schilderen met acryl. Schilderworkshop.
Programma

Over

‘De Oude Smederij’  is gelegen naast het huis van Caroline en Henk-Jan. Zij hebben het vol liefde voor het authentieke karakter, verbouwd tot atelier. Mooie elementen die toen nog aanwezig waren, zijn bewaard gebleven.

Caroline is je gastvrouw en begeleidt je op deze retraite-schilderdag. Zij is kunstschilder en heeft jarenlange ervaringen in het geven van schildercursussen en workshops.

 

Caroline is christen en al jaren had zij de droom iets te kunnen bieden op het gebied van ‘rust’ en ‘retraite’ . Pas nu, nu zij de beschikking heeft over deze mooie oude smederij die al zo veel rust uitstraalt, kan deze droom werkelijkheid worden.

Henk-Jan is op de achtergrond aanwezig voor de praktische ondersteuning. Je zult Henk-Jan bijvoorbeeld tegen kunnen komen tijdens de lunch.

Kosten

De kosten van deze volledig verzorgde verwendag in atelier ‘De Oude Smederij’ zijn  €110,- per persoon.

Dit is inclusief al het schildermateriaal, een mooi RoyalTalens schilderdoek van 50 x 40 cm (of een vel kwaliteitspapier voor acrylverf van 65 x 50 cm).

Inbegrepen is ook koffie, thee en bij binnenkomst een heerlijk stukje homemade taart. En verder inclusief een zalige uitgebreide lunch van eigengebakken brood en lekker beleg, verse salades en een heerlijke huisgemaakte soep.

En ook nog een cadeau:

iedere deelnemer krijgt deze dag het inspiratieschrift 

'Je bent opgetekend' (€11,95) cadeau.

WhatsApp Image 2021-12-04 at 10.11.31.jpeg
Kosten

Alles op een rijtje

Wat: 

Een verwendag al schilderend tot rust komen op christelijke basis.

 

Wanneer: 

Zomer 2023

datum volgt.

Waar: Atelier 'De Oude Smederij',

           Jonasweg 4, 8171 NN Vaassen


Tijd: 10.00 - 16.00 uur 

 

Minimaal aantal deelnemers 5, maximaal 8 personen.

Investering voor deze verwendag: 

Retraite-Schilderdag   €110,-

Inclusief   RoyalTalens doek 50x40 cm of  vel papier 50x65 cm, gebruik van verf, penselen, ezel e.d., koffie/thee/watertje, taartje en een uitgebreide lunch.

Mochten de kosten te hoog voor je zijn, neem dan contact met mij op, want het is fijn als ook jij kan komen!

 

Meenemen: Bijbel

Het is ook mogelijk je als groep (vanaf 6 personen) aan te melden. Data in overleg. Ook kan ik Retraite-Schilderen verzorgen voor een grote of kleine groep op locatie. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Alles op een rijtje
bottom of page