top of page
2023; vakantie; Lago di Como; Comomeer; Noord Italie; bergdorpje; buiten schilderen; schilderretraite; stilteretraite; Retraite; Christelijke retraite; schilderretraite; christelijke schilderweek; Italië; Vaassen; Retraiteweek; Retraite in het buitenland; Christelijke vakantie; singel; schilderen; gevorderde; beginnende schilder; ontspanning; rust; even bijkomen; creatieve vakantie; Schildervakantie;

 Retraite Schilderweek in Italië

 
VOL
27 mei - 2 juni 2023
Schilderretraite ITALIË


Foto's 2022 nu te bekijken!

Wil jij er ook bij zijn?
Geef je op, er wordt je nog niets in rekening gebracht!

 

Rust door creativiteit.

Compleet verzorgde retraite-schilderweek in het authentieke bergdorpje Barna,

nabij het Lago di Como in Noord Italië.

Elke dag heerlijk schilderen met aan begin en in het midden van de dag een moment van bezinning vanuit de Bijbel.

Adem de Italiaanse berglucht. Ervaar de sfeer van Italië en de schoonheid van het Italiaanse Lombardije, ontdek Gods liefde en rust voor jou door de meditaties en de creativiteit. Laat je verrassen en geniet, want dat is een geschenk van God.

2023; vakantie; Lago di Como; Comomeer; Noord Italie; bergdorpje; buiten schilderen; schilderretraite; stilteretraite; Retraite; Christelijke retraite; schilderretraite; christelijke schilderweek; Italië; Vaassen; Retraiteweek; Retraite in het buitenland; Christelijke vakantie; singel; schilderen; gevorderde; beginnende schilder; ontspanning; rust; even bijkomen; creatieve vakantie; Schildervakantie;
Verblijf
2023; vakantie; christelijke reis; christelijke vakantie; Schilderretraite Italië; Schildervakantie; retraite; retraiteweek; Noord Italië; bergdorpje; buiten schilderen; schildervakanti; schilderen in Italië; christelijke schilderweek; italiaanse vakantie; Menaggio; bergen; Noord Italiaanse alpen; wandelen in de bergen; schilderen; Royal talens; ontspanning; rust; Bijbel; psalmen; schilderen in buitenland; retraiteweek; buitenland

Verblijf

We verblijven in een typisch Italiaans huis uit 1600,  in het rustieke bergdorpje Barna.

Dit authentieke bergdorpje heeft een kleine 100 inwoners en ligt op 560 m hoogte. Het kent nauwelijks toerisme. Aan het plein staat een prachtige kerk, de parochie van Santa Maria Maddalena uit 1690. Auto’s mogen buiten het dorp blijven staan, de smalle steegjes laten deze niet toe. Barna is een rustig en vredig dorpje, 7 km van Menaggio aan het Lago di Como.

Le Bucoliche, het gasthuis waar wij verblijven, ligt aan de rand van Barna. Aan de voorzijde uitkijkend op een pittoresk  pleintje ‘ Piazza del Tavolo’, aan de achterzijde uitkijkend over het bergachtige landschap.

De woonkamers zijn in authentieke sfeer ingericht. De slaapkamers zijn ruim maar eenvoudig ingericht. Je slaapt met 2 personen op een kamer. Er zijn goede eenpersoonsbedden. Naast elke slaapkamer is een (vintage)badkamer, die je met anderen deelt.

Mochten er meer aanmeldingen zijn en slaapkamers te kort, dan huren we er 50 meter verderop een familiehuis bij.

We hebben de beschikking over het gehele gasthuis en de tuin. 

Er is een zonnig terras en een heerlijke tuin, waar je kan schilderen in de schaduw  van de kersenbomen of onder de wijnrank. 

Soms komen s’ nachts de herten in de tuin op bezoek, of struinen s’ ochtends een koppeltje geiten het gras af en als het mee zit zien we ze ook even. Dat we dan vervolgens ook uitwerpselen tegen komen mag de pret niet drukken, haha.

 

We schilderen vaak op het pleintje aan de voorzijde van Le Bucoliche. Of in de tuin achter het huis, daar kom je als je onder het poortje doorloopt, het trappetje af.

Ook in Le Bucoliche zijn  er overal trappetjes. Je moet er wel echt tegen kunnen, al die trappetjes, alles gaat hier omhoog en omlaaag.

 

Onze Italiaanse gastvrouw Gabriëlla woont al tientallen jaren zomers in Barna, samen met haar man Nicola. In de winter wonen zij in Milaan, maar zo gauw het warmer wordt, trekken zij weer richting Barna om daar hun gasthuis te runnen.  Gabriëlla verzorgt samen met kok Patricia voor ons elke dag de meest voortreffelijke  Italiaanse maaltijden.

De slaapkamers hebben goede eenpersoons bedden. Je slaapt met twee personen op één slaapkamer. Tegen meerprijs kan je een tweepersoonskamer voor jou alleen huren, deze zijn beperkt verkrijgbaar. Vraag naar de mogelijkheden. De inrichting van de slaapkamers is eenvoudig en authentiek.

Vlak naast de slaapkamer is een badkamer die je meestal deelt met anderen.

Houd je van vintage, dan kan je je hart ophalen, de badkamers zijn niet modern maar eerder vintage te noemen. Alles wat je nodig hebt is aanwezig, wc, wastafel en douche en schone handdoeken liggen voor je klaar.

Hieronder zie je een impressie van de slaapkamers en badkamers.

Data Retraiteweek 2021

We ontbijten in de keuken, beneden in het huis. In de keuken is de authentieke schouw nog aanwezig. Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid ontbijtbuffet. Met voldoende brood, hartig en zoet beleg (met huisgemaakte jammetjes ), yoghurt, ontbijtgranen, noten, fruit e.d.

Lunch en avondeten zijn echt op z’n  Italiaans. Heerlijke warme en koude Italiaanse gerechten, wijntje, water. We nemen daar echt de tijd voor. Lunch en avondeten zijn eigenlijk altijd buiten, gezellig aan de lange tafels buiten onder de kersenbomen, of op het terras in de avondzon. Of we verplaatsen de tafels naar het pittoreske pleintje.

Programma

Programma

Aankomst zaterdagmiddag vanaf 14 uur  

met ontvangst,  kennismaking en diner.

Vertrek vrijdagochtend.

DATUM

27 mei - 2 juni  2023

Volgeboekt!

Zondag, maandag , woensdag, donderdag:

Elke dag beginnen we na het ontbijt met een moment van rust en bezinning vanuit de Bijbel. Ook na de lunch hebben we zo'n moment van bezinning. Deze christelijke meditaties vormen de rode draad door deze schilderweek.

Hierna zoekt iedereen een plekje op het terras of in de tuin onder de bomen, waar je je ezel neer zet om vervolgens met verf en penseel te verdwijnen in je doek.

Al het schildermateriaal is aanwezig.

Tussen de middag maakt Gabriëlla een heerlijke en uitgebreide Italiaanse lunch voor ons.

 

Na de lunch nemen we de tijd om de prachtige kerk in Barna te bezoeken, of we wandelen naar het kapelletje in het nabijgelegen Rocco, of we ervaren een moment van rust op heuvel vlakbij ons gasthuis. Na dit bezinningsmoment  kan je verder werken.

Tijdens het schilderen is Caroline er om je te begeleiden en zo nodig aanwijzingen te geven. Maar je kan ook even niet schilderen en gewoon genieten van de omgeving, van de rust, een wandeling of wat je maar wilt!

 ‘s Avonds schuiven we aan voor een uitgebreide Italiaanse maaltijd, voor ons  gemaakt door onze gastvrouw Gabriëlla.

Op dinsdag is er geen programma, dan kan je er lekker op uit. Het liefelijke plaatsje Menaggio bezoeken, een heerlijke wandeling maken, een dagje aan het Lago di Como, het is aan jou.

 

Wanneer je niet-schilderende partner mee komt, is er voor hem/haar geen programma. Maar in overleg kan er in de middag iets worden ondernomen. Uiteraard zijn de maaltijden en bezinningsmomenten ook bedoeld voor de niet-schilderende partner.

2023; christelijke vakantieweek; retraite; Schilderretraite Italië; Schildervakantie; retraite; retraiteweek; Noord Italië; bergdorpje; buiten schilderen; schildervakanti; schilderen in Italië; christelijke schilderweek; italiaanse vakantie; Menaggio; bergen; Noord Italiaanse alpen; wandelen in de bergen; schilderen; Royal talens; ontspanning; rust; Bijbel; psalmen;
Over
Le bucoliche, Barna.
Henk-Jan en Caroline van de Vate; fotograaf; kunstschilder; coach; christelijke coach; portretschilderijen; portret; opdracht. Schilderen in Italië

Over

Tijdens de retraite-schilderweek zijn we te gast bij het vriendelijke Italiaanse echtpaar Gabriëlla en Nicola, die al tientallen jaren in Barna wonen. Eerst met hun kinderen, maar nu zij uit huis zijn, hebben Gabriëlla en Nicola het grootste gedeelte van het huis omgetoverd tot een gerieflijk B&B. Nicola is altijd in voor een praatje, Gabriëlla is onze gastvrouw en zal samen met de Italiaanse kok Patricia voor ons heerlijke maaltijden verzorgen.

Caroline van de Vate (kunstschilder & Creatief Coach) organiseert deze schilderweek, samen met haar man Henk-Jan. Zij zal er elke dag zijn om te begeleiden in zowel het moment van rust en ontspanning als ook in het begeleiden tijdens het schilderen. Henk-Jan staat altijd klaar voor de praktische ondersteuning .

2023; retraite in het buitenland; christelijke vakantie; Schilderretraite Italië; Schildervakantie; retraite; retraiteweek; Noord Italië; bergdorpje; buiten schilderen; schildervakanti; schilderen in Italië; christelijke schilderweek; italiaanse vakantie; Menaggio; bergen; Noord Italiaanse alpen; wandelen in de bergen; schilderen; Royal talens; ontspanning; rust; Bijbel; psalmen; Barna di Plesio

Kosten

Geef je snel op, het aantal plekken is beperkt!

VOL

27 mei - 2 juni  2023

 

Prijs  €1095,-

Inbegrepen: :

 • Alle overnachtingen

 • Bed en badlinnen

 • Ontbijt, lunch, diner (uitgezonderd lunch en diner op dinsdag)

 • Drankjes en versnaperingen tussendoor, dus geen gedoe met turven en achteraf bijbetalen!

 • Je eigen Retraite-journaal

 • Schilder benodigdheden, zoals Amsterdamacrylverf, gebruik van penselen, ezels e.d.

 • Schilderschort

 • Inclusief één linnen RoyalTalens schildersdoek en voldoende goed papier voor acrylverf

 • Gebruik wasmachine

 • Wifi. 

 

Niet schilderende partner:

 Prijs  €950,-

Inbegrepen: 

 • Al het bovenstaande met uitzondering van de schilder benodigdheden en desbetreffende begeleiding.

Wat is niet inbegrepen:

 • De  reis naar en van Barna, deze is op eigen initiatief.

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Eventuele kosten van activiteiten buiten het programma om.

Vervoer naar Barna

Niet bij de prijs inbegrepen en op eigen initiatief.

Met de auto:

Barna di Plesio ligt op ongeveer 1000 km van Utrecht, in Noord Italië, vlak bij de grens met Zwitserland nabij het Comomeer. We sturen je een routebeschrijving voor het laatste stukje de berg op. 

Met het vliegtuig:

Je kan vliegen op Milan Malpensa.

Daarna kan je verder met de trein en bus of boot. Wij kunnen je eventueel ophalen vanaf Menaggio. Neem daarover contact met ons op.

Heb je vragen of onduidelijkheden m.b.t. het vervoer, laat het ons dan weten. Wij denken graag met je mee. Mensen die samen willen reizen brengen wij met elkaar in contact.

Kosten/vervoer
Vervoer
Hoe gaat het in z'n werk?
Alles op een rijtje

Alles op een rijtje 

Volledig verzorgde christelijke retraiteschilderweek in Italië, in de bergen nabij het mooie Menaggio.

VOLGEBOEKT

Je kan je opgeven voor de reservelijst.

27 mei - 2 juni  2023

 • Verblijf in het pittoreske dorpje Barna in Le Bucoliche, ons gasthuis met 2 gezellige huiskamers, 4 badkamers, eenvoudige slaapkamers voor 2 personen per kamer. Heerlijk terras en zonnige tuin. Uitzicht over de bergen of op het mooie binnenpleintje.

 • Kleinschalig, maximaal 10 schilderende deelnemers.

 • Het is mogelijk om samen met je niet-schilderende partner te komen.

 • Alle heerlijke Italiaanse maaltijden (behalve de dinsdag), verzorgd door onze gastvrouw Gabriëlla en kok Patrizia.

 • Elke dag 2 christelijke meditatiemomenten (behalve op dinsdag)

 • Elke dag schilderen (behalve op dinsdag, dan heb je de mogelijkheid iets anders te gaan doen)

 • Begeleiding tijdens het schilderen door kunstschilder Caroline van de Vate. Ervaring met schilderen is niet nodig.

 • ­­­Prijs €1095,-

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen op tweepersoonskamer

 • Ontbijt, lunch diner (uitgezonderd lunch en diner op dinsdag)

 • Drankjes en versnaperingen tussendoor

 • Bad en bedlinnen

 • Wifi

 • Gebruik wasmachine

 • Schildersbenodigdheden zoals acrylverf, gebruik van penselen, ezels e.d.

 • Inclusief één linnen doek van RoyalTalens en goed papier voor acrylverf (Fygueras van Canson) ruim voorradig

Wat niet is inbegrepen:

 • De  reis naar en van Barna, 

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Eventuele kosten van activiteiten buiten het programma om

 

Tijdens deze schilderweek zullen de op dat moment geldende maatregelen tegen Corona gehandhaafd worden als dat nodig is. 

Tijdens deze schilderweek is roken binnen niet toegestaan.

Deze locatie is helaas niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn; overal zijn trappetjes, steegjes met ongelijke keien, je loopt altijd omhoog of naar beneden in dit dorpje in de bergen.

De retraiteschilderweek gaat door bij voldoende aanmeldingen en mogelijk is i.v.m. eventuele coronamaatregelen. Vraag gerust meer informatie hierover.

Schilderretraite; retraite; christelijke retraite; schilderweek; ontspanning; christelijke meditaties; christelijke kunstschilder; christelijke reis; singels; Noord Italie; Italiaanse bergen; Italië; buitenland; zonvakantie; rust; stilte; herbronnen; aarden; God; Psalmen; Bijbel;

Schilderretraite Italië; Schildervakantie; retraite; retraiteweek; Noord Italië; bergdorpje; buiten schilderen; schildervakanti; schilderen in Italië; christelijke schilderweek; italiaanse vakantie; Menaggio; bergen; Noord Italiaanse alpen; wandelen in de bergen; schilderen; Royal talens; ontspanning; rust; Bijbel; psalmen; Piazza; schilderen op pleintje.

stap 1

Je wordt enthousiast over deze RETRAITE-SCHILDERWEEK en geeft je zo snel mogelijk op via het aanmeldformulier

Je zit nog nergens aan vast!

stap 2

Je krijgt per mail meer informatie, het opgave formulier, de factuur en de voorwaarden.

Ondertussen bekijk je de foto's om alvast in de sfeer te komen!

stap 3

De Retraite-schilderweek gaat door!!  

Dus je betaalt per omgaande zodat jouw plek gegarandeerd is!

stap 4

Je regelt zelf je reis per auto of vliegtuig (in overleg brengen we je in contact met reisgenoten).

We zien uit naar een mooie gezegende schildertijd met jou in Italië!

Annuleren wij de reis vanwege de Coronamaatregelen, dan krijg je het geld voor de retraiteweek terug, min €50,- administratiekosten.

We hopen je te zien in het mooie Barna!

bottom of page